| Вхід
П`ятниця, 19.04.2024, 04:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Категорії розділу
Віза, документи [3]
Історія [4]
Релігія [2]
Культура [5]
Піраміди [4]
Туристичні місця [2]
Курорти [7]
Туристові [10]
Цікаве [3]
Друзі сайту
Вивчення 
іспанської мови онлайн - українською Небо - український християнський сайт
Travel to Ukraine Каталог сайтів
Наша кнопка
Сайт про Мексику

Наше опитування
Мексика - найперша асоціація
Всього відповідей: 23
Статистика
Головна » Статті » Культура

Національні і традиційні свята в Мексиці

Національні і традиційні свята в Мексиці


Січень

1 січня (Año nuevo) Новий рік - Основні святкування по всій країні.

6 січня (Еpifanía) Богоявлення, Свято Хрещення Господнього - відомий як День Трьох Царів. Традиційне католицьке свято, коли дітям дарують подарунки. На багатьох столах традиційно є кільцеподібний торт з мініатюрною лялькою.


Лютий

2 лютого (Día de la Candelaria) День Стрітення. Релігійне свято, який поєднує доколумбові і католицькі традиції. 2 лютого знаходиться на півдорозі між зимовим сонцестоянням і весняним рівноденням. Крім того, це через 40 днів після Різдва або в день, коли Діва Марія та Святий Йосиф вперше принесли у храм немовля Ісус. Сім'ї збираються разом на Стрітення.

5 лютого (Día de la Constitución) День Конституції. Святкується прийняття і перетворення в закон Конституції Республіки Мексика 5 лютого 1917. Банки, державні установи та підприємства закриті в перший понеділок лютого.

14 лютого (Día del Amor y la Amistad) День любові і дружби, День святого Валентина в Мексиці.

24 лютого (Día de la Bandera) День прапора. Люди святкують і махають мексиканським прапором. День прапора є державним святом з 1937 року.


Березень

21 березня (Natalicio de Benito Juárez) Цей день знаменує день народження Беніто Хуареса в 1806 році, м.Оахака. Хуарес був президентом Мексики протягом 14 років аж до своєї смерті в 1872 році. Мав великий вплив в історії Мексики, йому приписують введення капіталізму і громадянського суспільства, що обмежують владу церкви, боротьба проти французького вторгнення і підтримка Мексики в якості суверенної держави. Банки, державні установи та підприємства закриті в третій понеділок березня.


Квітень

Страсний та Великодний тиждень (Semana Santa  y Semana de Pascua)
Страсний тиждень - тиждень до Великодня від Вербної неділі до Великодної суботи. Він нагадує останні дні і Розп'яття Христа. Загальні біблійні презентації Страстей. Наступного тижня, Великодній тиждень, Великдень починається і закінчується в наступну суботу, означає воскресіння Христа і кінець посту. Протягом цих двох тижнів школи і багато підприємств закриті.

30 квітня (Día del Niño) День дитини


Травень

1 травня (Día del trabajo) День Праці. Законне свято за участю багатьох парадів і "робочої пропаганди". Майже все закрито.

5 травня (Cinco de Mayo) Річниця битви під Пуебло. Святкується перемога мексиканської армії над французькою армією, яка була більше і краще оснащена, в битві при Пуебло 5 травня 1862. Не плутати з Днем незалежності Мексики (16 вересня), 5 травня - одне з найбільших свят у Мексиці.

10 травня (Día de las Madres) День матері.

15 травня (Día internacional de la familia) Міжнародний День сім'ї
          (Día del Maestro) День вчителя


Червень

1 червня: День Військово-морського флоту.

16 червня (Día del Padre) День батька

24 червня (Día de San Juan Bautista) День Святого Іоанна Хрестителя. Відзначається популярними ярмарками, релігійними фестивалями та розіграшами.


Липень

16 липня (Nuestra Sra. del Carmen) Свято Богоматері Кармен.


Вересень

1 вересня Доповідь Президента "Про становище в країні" в Конгресі , юридичне свято для державних службовців.

15-16 вересня (Día de la Independencia de México) День Незалежності Мексики. Незалежності Мексики від Іспанії, декларованої в 1810 році. "El Grito" ("плач") реконструкція заходу Ідальго для своїх співвітчизників приєднатися до повстання, виконується в 11 вечора, в ніч з 15-го на більшості міських площах.


Жовтень

12 жовтня (Día de la Raza) День раси. Урочистості з приводу об'єднаннякорінних і європейських народів Мексики


Листопад

1 листопада (Día de todos los Santos) День всіх святих

2 листопада (Día de los Muertos) День мертвих. Можливо, найпопулярніше свято Мексики, у ці дні відображається унікальна індійсько-християнська пошана Мексики до смерті і померлих.

20 листопада (Día de la Revolución Mexicana) День Революції. Святкування знаменує собою початок десятирічної революції в Мексиці (1910-1920).


Грудень

1 грудня (Transmisión del Poder Ejecutivo Federal)

12 грудня (Día de la Virgen de Guadalupe) Свято Діви Марії Гвадалупської, покровительки Мексики. Паломники зі всієї країни сходяться в базиліці Гвадалупської Діви Марії у Мехіко, де знаходиться шанований плащ Хуана Дієго, на якому загадковим чином залишилося зображення Гвадалупської Богородиці.

16-24 грудня (Posadas) "Житло". Сусіди збираються разом. Згадується пошук Йосипа та Марії житла під час подорожі до Віфлеєму. Святкують у формі вечірки, багато музики.

24 грудня (Nochebuena) Святвечір. У переддень Різдва родини беруть участь у Святій Месі опівночі (Опівнічна Меса), а потім повертаються додому на Різдвяну вечерю.

25 грудня (La NavidadРіздво.

31 грудня (Noche Vieja) Стара Ніч. Кульмінацією свята є 30-хвилинне шоу феєрверків.
Категорія: Культура | Додав: Vik (22.04.2013)
Переглядів: 4679 | Теги: свята, вихідні, mexicano, calendario, festivos, Праздники, Fiesta, традиція, Vacaciones, Dias | Рейтинг: 0.0/0
Подібні теми:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук

Copyright Все про Мексику © 2024 |