| Вхід
Вівторок, 23.04.2024, 17:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Категорії розділу
Віза, документи [3]
Історія [4]
Релігія [2]
Культура [5]
Піраміди [4]
Туристичні місця [2]
Курорти [7]
Туристові [10]
Цікаве [3]
Друзі сайту
Вивчення 
іспанської мови онлайн - українською Небо - український християнський сайт
Travel to Ukraine Каталог сайтів
Наша кнопка
Сайт про Мексику

Наше опитування
Чи хочете Ви відвідати Мексику?
Всього відповідей: 22
Статистика
Головна » Статті » Культура

Особливості мексиканського побуту

Кожному цікаво б пожити в іншій країні, познайомитися з її культурою і порівняти побут і умови життя зі своєю рідною країною. Зі статті ви дізнаєтеся деякі деталі про мексиканський побут.

Мексика - країна контрастів, це стосується і рівня матеріального достатку (є дуже бідні, і дуже заможні люди), і віри (дивовижне поєднання католицького християнства з язичницькими віруваннями і звичаями древніх індіанців).

Особливості мексиканського побуту
Мексика вважається спекотною країною, але тут в деяких місцевостях, в тому числі в столиці - Мехіко, буває температура близько + 2, тобто, досить холодно. Але незважаючи на це, їх домівки зовсім не пристосовані до похолодання - величезні щілини в дверях і металевих вікнах це звичайна справа, вікна одношарові, підлога бетонна, немає батарей у квартирах і будинках.

Дахи в Мексиці плоскі і виконують роль балконів - там сушать прання, вирощують вазони чи просто відпочивають. Крім того, на дахах часто можуть тримати песиків - їх мексиканці дуже люблять і не зважаючи на спеку одягають їх  в собачий одяг.
Три песики на даху в Мехіко (Tres perros, techo, Mexico DF)

Ще одна особливість мексиканського побуту - у них не прийнято ставити ванни, тільки душ.

Досить незвично і проблематично нашій людині з викиданням сміття в цій латиноамериканській країні. Сміттєві невеликі бачки зустрічаються лише в популярних громадських місцях, при чому вони діляться за призначенням для органічного та неорганічного. Щоб викинути сміття з будинку необхідно встати близько 7 ранку і прислухатися, чути чи дзвінок - так повідомляють про свій приїзд сміттєві машини. Як тільки почуєте - вибігати на вулицю, щоб встигнути вручити сміттєвий мішок робітникам, які їздять і забирають сміття від людей.

Машина, що збирає сміття (Camion de basura, Mexico DF)

Стосовно чистоти, мексиканці переважно щодня миють асфальт біля свого дому чи магазину. При чому використовують дуже різкі миючі засоби, і швабру з твердими ворсинками.

У Мексиці немає гречки, оселедця, консервованих овочів (маринованих і квашених), кефіру, сиру (лише сухий дрібний) і чорного хліба. Хоча у великих супермаркетах все це, крім гречки, можна знайти.

От і все коротко про особливості життя мексиканців.
Категорія: Культура | Додав: Vik (14.11.2013)
Переглядів: 2588 | Теги: життя, душ, сміття, цікаво, жити закордоном, побут, порівняння, їжа, мексиканський, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Подібні теми:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук

Copyright Все про Мексику © 2024 |