Типові мексиканські страви - назва і опис - Культура - Каталог статей - Сайт про Мексику
 



| Вхід
Субота, 25.03.2017, 21:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Категорії розділу
Віза, документи [3]
Історія [4]
Релігія [2]
Культура [5]
Піраміди [4]
Туристичні місця [2]
Курорти [7]
Туристові [10]
Цікаве [3]
Друзі сайту
Вивчення 
іспанської мови онлайн - українською Небо - український християнський сайт
Travel to Ukraine Каталог сайтів
Наша кнопка
Сайт про Мексику

Наше опитування
Чи хочете Ви відвідати Мексику?
Всього відповідей: 18
Статистика
Головна » Статті » Культура

Типові мексиканські страви - назва і опис

  • Буріто — пшенична паляничка, фарширована м'ясом-гриль з овочами або з іншою начинкою. Хоча вважається мексиканською стравою, поширена лише серед мексиканської діаспори за межами Мексики.
  • Посоле (posole)- суп з підсмаженої кукурудзи, зі свининою, чілі і спеціями. Сервірують часточками лимона, цибулею, орігано, авокадо. До нього подають теплі тортильяс.
  • Тортілья (tortillas)- тонкі коржі, що смажаться на сковороді.
  • Тапа (tapa)- млинець.
  • Тако (taco)- кукурудзяна тортилья обгорнена навколо начинки з яловичини, свинини, бобів або молюсків.
  • Торро - запечена шматочками картопля з червоною паприкою.
  • Чілі (chili)- чилі порошок виготовляють в основному з червоного чилі, також містить багато інших спецій.
  • Чілі кон карне (chili con carne, «чілі з м'ясом») - Рагу гострого смаку з дрібних шматочків яловичини, квасолі, перцю й спецій.
  • Фахітас (fajitas) - традиційна мексиканська страва, готується з добірного м'яса з овочами. Подається на гарячій сковороді.
  • Тамалє (tamale) - страва з кукурудзяного борошна, інколи з додаванням курячого м'яса, приготовлена на водяній парі з додаванням лайму. Дуже поширена та майже найдавніша відома страва Америки.
  • Сальса (salsa) - соус на томатній основі з додаванням чилі і спецій.
  • Моле (mole) - загальна назва кількох соусів, поширених у штатах Пуебло і Охака.
  • Гуакамоле (guacamole) - соус з авокадо, соку лимона, солі та спецій, відомий з доколумбівських часів.
  • Орчата (horchata) - солодкий безалкогольний напій, виробляється з рису та нагадує кольором молоко.
  • Какао та шоколад - традиційні мексиканські страви, відомі з доколумбівських часів.
  • Пульке (pulque) - слабкий алкогольний напій з перебродившого соку агави.
  • Текіла (tequila)- міцний алкогольний напій, що одержується у результаті перегонки соку агави.
Категорія: Культура | Додав: Vik (22.04.2013)
Переглядів: 1458 | Теги: текіла, тако, буріто, мексиканська, Mexican, їжа, кухня, Food, тортілья, страви | Рейтинг: 0.0/0
Подібні теми:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Курс валют

Copyright Все про Мексику © 2017 |