| Вхід
Неділя, 23.04.2017, 07:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Категорії розділу
Віза, документи [3]
Історія [4]
Релігія [2]
Культура [5]
Піраміди [4]
Туристичні місця [2]
Курорти [7]
Туристові [10]
Цікаве [3]
Друзі сайту
Вивчення 
іспанської мови онлайн - українською Небо - український християнський сайт
Travel to Ukraine Каталог сайтів
Наша кнопка
Сайт про Мексику

Наше опитування
Мексика - найперша асоціація
Всього відповідей: 21
Статистика
Головна » Статті » Віза, документи

Мексиканське громадянство - умови отримання і реквізити

ГРОМАДЯНСТВО МЕКСИКИ: Громадянство Мексики ґрунтується на Федеральній Конституції із змінами від 20 березня 1998

ЗА ПРАВОМ НАРОДЖЕННЯ: Дитина, що народилася на території Мексики, незалежно від національності її батьків.

ЗА ПОХОДЖЕННЯМ:
  • Дитина, що народилася за кордоном від мексиканських батьків.
  • Дитина, що народилася за кордоном на військовому / цивільному судні або літальному апараті Мексики.

ШЛЯХОМ НАТУРАЛІЗАЦІЇ: Про отриманням громадянства Мексики можна звертатися за дотримання таких умов:
  • Подати заяву з проханням про надання громадянства Мексики до Міністерства закордонних справ Мексики.
  • Довести знання історії Мексики, здатність говорити іспанською мовою і інтегруватися в національну культуру.
  • Довести факт проживання в Мексиці протягом останніх п'яти років до подання заяви, крім як у таких випадках:
  • Шлюбу з громадянином / громадянкою Мексики
  • Наявності батька - мексиканця або дитини мексиканця
  • Факту усиновлення / удочеріння громадянином Мексики
  • Внесення гідного внеску для Мексики
  • Відмови від громадянства за походженням після схвалення заяви.
ВТРАТА ГРОМАДЯНСТВА МЕКСИКИ:

ДОБРОВІЛЬНО: Особа надсилає лист з відмовою від громадянства представнику Міністерства закордонних справ Мексики.

НЕДОБРОВІЛЬНО: Підстави для недобровільної втрати громадянства Мексики:
  • Якщо особа отримує іноземне почесне звання.
  • Якщо натуралізована особа проживає протягом п'яти років у країні свого народження.
  • Якщо натуралізована особа намагається представити себе іноземцем у документах або використовує іноземний паспорт.


На сайті Міністерства Закордонних Справ Ме
ксики (SRE - Secretaría de Relaciones Exteriores) є відповіді і питання про процес отримання мексиканського громадянства (натуралізацію), приведемо тут їх переклад.

Як я можу отримати мексиканське громадянство?

Відповідно до положень статей 30 В, розділ II Конституції Мексиканських Сполучених Штатів, 17, 19 і 20 розділу I Закону про громадянство, подати заяву на громадянство там такими способами:

За місцем проживання - іноземець, який має намір отримати мексиканське громадянство, поряд з іншими вимогами повинен довести, що він проживає в країні не менше п'яти років, які безпосередньо передують даті вашої програми (такі резиденції підтверджують міграційні форми FM2 або FM3, видані Міністерством внутрішніх справ).

У наступних способів іноземців, охочих натуралізуватися повинні довести, поряд з іншими вимогами, проживання не менше двох років, які безпосередньо передують даті подачі заяви.

  • За наявності дітей, мексиканців за народженням;
  • За умови, що іноземець з Латинської Америки чи Піренейського півострова;
  • Якщо іноземець прямий нащадок мексиканців за народженням.

Важливо відзначити, що для отримання мексиканського громадянства необхідно відмовитися від свого первісного громадянства.

Мексиканське громадянство - умови отримання і реквізити

Чи можу я отримати мексиканське громадянство, якщо я одружений(а) з мексиканкою (мексиканцем)?

Відповідно до положень статей 30, розділ В, Розділ II Конституції Мексиканських Сполучених Штатів, 19 і 20 розділу II Закону про громадянство, щоб отримати мексиканське громадянство, треба довести, поряд з іншими вимогами, проживання на національній території принаймні протягом останніх двох років, які безпосередньо передують даті застосування, ця резиденція підтверджується імміграційними документами FM2, або FM3, який повинен бути дійсний на даний момент. Ці документи надають Національний інститут міграції Міністерства внутрішніх справ (www.inami.gob.mx). Закордоном, можете звернутися в найближче консульство Мексики у вашій місцевості, з будь-яким з перерахованих документів (FM2, або FM3) можете жити в Мексиці і працювати з дозволом на працю, що надає Національний інститут міграції.

Важливо відзначити, що для отримання мексиканського громадянства Ви повинні відмовитися від свого первісного громадянства відповідно до положень статей 17 і 19 Закону про громадянство.

Як довго триває процес натуралізації?

Близько 6-8 місяців.

http://www.sre.gob.mx/ayuda/faqnacionalidad.htm

Реквізити

1. Бути у віці повноліття і мати здатність здійснювати свої цивільні права.

2. Оригінал і копія додатку DNN-3, яка повинна бути заповнена машинописно або чорним чорнилом друкованими літерами;

3. Показані оригінал і дві ксерокопії всіх сторінок поточного документа імміграції в якості іммігранта, видане МВС, що підтверджують законне перебування заявника (ст. 14 RLN) і, отже, проживання в країні протягом двох років, які безпосередньо передують даті заявки, яка повинна мати мінімальний термін у шість місяців після подачі заявки, а також номер Єдиного реєстру населення (CURP);

4.  Надати завірену копію і дві ксерокопії свідоцтва про народження, виданого іноземним органом ЗАГС, належним чином легалізованих в мексиканським дипломатичним або консульським представником за місцем видачі або, іншим компетентним органом, з апостилем і перекладений на іспанську мову професійним перекладачем, завіреного юридично нотаріусом будь-якого територіальної одиниці країни. Ця вимога може бути пом'якшена для заявника, якому було надано статус біженця в Міністерстві внутрішніх справ (COMAR);

5. Надати завірену копію і дві ксерокопії свідоцтва про народження, видане органами РАЦС або мексиканським консульством мексиканського родича;

6. Оригінал і дві копії закордонного паспорта або, при необхідності, посвідчення особи і проїзні документи, діючі на даний момент;

7. Надати лист під присягою із чіткою заявою про кількість в'їздів і виїздів, зроблених в і з країни протягом двох років, що передують подачі заявки, для обчислення періоду відсутності, згідно Статті 21 Закону, додавши дві ксерокопії;

8. Надати сертифікат або довідку про відсутність судимості, що видана компетентним органом влади на федеральному і місцевому рівнях в залежності від місця проживання, оригінал та ксерокопію;

9. Доказ того, що іноземець може говорити іспанською мовою, знає історію країни і інтегрований в національну культуру;

10. Надати дві недавні ідентичні кольорові фотографії паспортного розміру (4,5 х 3,5 см.) З білим фоном, анфас, без окулярів і сережок, з непокритою головою;

11. Представити документ, що підтверджує оплату, оригінал.

Також необхідно здати екзамен з історії і культури Мексики, SRE подає зразки питань, яких налічується 100, їх можна завантажити у форматі pdf тут.

http://www.sre.gob.mx/index.php/carta-de-naturalizacion-por-ser-descendiente-en-linea-recta-de-un-mexicano

FMM - короткострокові НЕ імміграційні візи

Короткострокові візи призначені для відвідувачів (як правило туристи), що їдуть до Мексики на короткий термін (шість місяців або менше). Відвідини. "Бізнес-відвідувач", зокрема, для осіб , які приїжджають до Мексики для коротких ділових поїздок, не перевищує 180 днів. FMM візи видаються авіакомпанії, а також доступні в портах в'їзду.

FM3 - Довгострокова віза виду на проживання

В Мексиці діє так звана віза FM3. FM3 віза є відновлюваної довгострокової (більше шести місяців), дозволом, який дає тимчасовий вид на проживання для власника. Це означає, що вона дає людині право на життя в Мексиці (на умовах, викладених у візі), але це не призведе автоматично, і не може бути перетворено у візу, що веде до постійного проживання і отримання мексиканського громадянства.

Одним з критеріїв, який мексиканська влада вимагає при видачі візи FM3 є спроможність заявник довести, що він має "достатньо коштів, щоб утримувати себе, перебуваючи в Мексиці" і мати перевірений стабільний дохід. Не існує ніякої офіційної мінімальної або максимальної суми, кожен випадок розглядають на індивідуальній основі.

FM-2 Імміграційна віза

FM-2 віза призначена для людей хочуть отримати статус постійного жителя Мексики або для тих, хто хоче в майбутньому отримати громадянство Мексики.

Існують різні категорії відповідно, з якими видаються ці візи.

Отримавши імміграційний статус, Ви отримуєте пластикову картку, яка виглядає, як водійські права. Ця картка дозволяє переїжджати через мексиканський кордон, як наче Ви є мексиканським громадянином.

Якщо Ви маєте візу FM-2 і перебуваєте за межами Мексики більше 2-х років, або протягом 5 років у будь 10 річний період, то Ви можете втратити статус постійного жителя Мексики.
Категорія: Віза, документи | Додав: Vik (12.11.2013)
Переглядів: 1013 | Теги: реквізити, Мексики, naturalización, перелік, громадянство, натуралізація, мексиканське, екзамен, документи, тест | Рейтинг: 0.0/0
Подібні теми:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Курс валют

Copyright Все про Мексику © 2017 |