Буріто — пшенична паляничка, фарширована м'ясом-гриль з овочами або з іншою начинкою. Хоча вважається мексиканською стравою, поширена лише серед мексиканської діаспори за межами Мексики.
Посоле (posole)- суп з підсмаженої кукурудзи, зі свининою, чілі і спеціями. Сервірують часточками лимона, цибулею, орігано, авокадо. До нього подають теплі тортильяс.
Тортілья (tortillas)- тонкі коржі, що смажаться на сковороді.
Тапа (tapa)- млинець.
Тако (taco)- кукурудзяна тортилья обгорнена навколо начинки з яловичини, свинини, бобів або молюсків.
Торро - запечена шматочками картопля з червоною паприкою.
Чілі (chili)- чилі порошок виготовляють в основному з червоного чилі, також містить багато інших спецій.
Чілі кон карне (chili con carne, «чілі з м'ясом») - Рагу гострого смаку з дрібних шматочків яловичини, квасолі, перцю й спецій.
Фахітас (fajitas) - традиційна мексиканська страва, готується з добірного м'яса з овочами. Подається на гарячій сковороді.
Тамалє (tamale) - страва з кукурудзяного борошна, інколи з додаванням курячого м'яса, приготовлена на водяній парі з додаванням лайму. Дуже поширена та майже найдавніша відома страва Америки.
Сальса (salsa) - соус на томатній основі з додаванням чилі і спецій.
Моле (mole) - загальна назва кількох соусів, поширених у штатах Пуебло і Охака.
Гуакамоле (guacamole) - соус з авокадо, соку лимона, солі та спецій, відомий з доколумбівських часів.
Орчата (horchata) - солодкий безалкогольний напій, виробляється з рису та нагадує кольором молоко.
Какао та шоколад - традиційні мексиканські страви, відомі з доколумбівських часів.
Пульке (pulque) - слабкий алкогольний напій з перебродившого соку агави.
Текіла (tequila)- міцний алкогольний напій, що одержується у результаті перегонки соку агави.